Mensen verschillen van elkaar. Gelukkig maar, anders zou het veel minder kleurrijk en dynamisch zijn in ons dagelijks leven. Met sommige mensen voelen we ons direct op ons gemak en met anderen is het juist alsof we op een verschillende golflengte met elkaar communiceren. We begrijpen elkaar simpelweg niet, omdat die ander zo anders denkt en doet dan wijzelf.

Gedrag
We interpreteren andermans gedrag vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie. Als we inzicht hebben in het eigen gedrag en het gedrag van anderen dan kunnen we elkaar beter begrijpen. We kunnen ons afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee zal de relatie en communicatie met die ander harmonieuzer zijn.

Inzicht in gedrag
De DISC assessment methode helpt de complexe werkelijkheid van mensen en hun gedragingen terug te brengen naar een overzichtelijk en begrijpelijk geheel. U vindt antwoorden op normaal gedrag en gedrag dat u onder stressvolle omstandigheden en bij tegenslag kan vertonen. Hoe gaat u om met problemen en uitdagingen; hoe weet u anderen te overtuigen; 
hoe gaat u om met veranderingen in uw omgeving
en wat doen regels, details en procedures met u?

Resultaat
Naast het inzicht dat een DISC assessment oplevert krijgt u ook praktische handvatten aangereikt. Handvatten die u helpen effectiever te worden en helpen om andermans gedrag te ‘lezen’. Doordat u dit gedrag kunt ‘lezen’ weet u welk gedrag u kunt vertonen om tot een goede communicatie te komen.

Toepassingen
De inzichten die zo een assessment oplevert zijn bruikbaar voor individuen om hun performance te verbeteren in de communicatie. Maar ook teams kunnen op deze wijze worden bekeken, waarna door bewustwording effectiever wordt samengewerkt.
 
« vorige pagina

Copyright © 2021 - Moor Performance - Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacy Statement | Sitemap